2023. Gadā sagaidāmas milzīgas izmaiņas visā Latvijā! Šī jaunā lieta jau būs Obligāts pasākums katram!

Gadā sagaidāmas milzīgas izmaiņas visā Latvijā! Šī jaunā lieta jau būs Obligāts pasākums katram!

Iepriekš jau daudz tika runāts par dažādām izmaiņām, kuras sagaidāmas no 2023. gada iesākuma, lielākais jaunums no tā, ir jaunā minimālā alga, taču tas nebūt nav vienīgais, kas sagaida cilvēkus! Patreiz runa iet par ko pilnīgi jaunu un šajā ziņā lielākā daļa iedzīvotāju to nemaz nezina. Taču ir laiks ķerties klāt pašam galvenajam, kas tad saistīts ar jaunajām izmaiņām un visu pārējo, tāpēc beidzot laiks to aplūkot!

Jau no nākamā gada 1. janvāra Latvijas pilsonim, kā arī nepilsonim, kurš būs sasniedzis jau 15 gadu vecumu, obligātā kārtā būs jābūt personas apliecībai (eID kartei). Līdz ar to Pilsonības un migrācijas lietu pārvalde jau ļoti laicīgi aicina savlaicīgi noformēt eID karti, tā Tvnet portālam norādījusi PMLP galvenā pārstāve Madara Puķe! Tomēr ar to viss tik vienkārši nebeidzas un šajā ziņā ir vēl pāris svarīgas lietas, kuras noteikti jāzina ikvienam iedzīvotājam! Pilnīgi visas 29 PMLP nodaļas ik dienu sniedz pakalpojumus rindas kārtībā, tāpēc jau šobrīd negaidot pēdējo brīdi, ir iespējams noformēt eID karti!

Jau šobrīd viņa minēja, ka vismaz jūnija iesākumā PMLP nodaļās rindā vidēji ir jāgaida aptuveni stunda. Līdz ar to, no jūnija iesākuma PMLP Rīgā ir papildinājusi klientu apkalpotāju amata vietas par 10 jauniem darbiniekiem, kas ļauj ātrāk palīdzēt un apkalpot iedzīvotājus, tomēr kā saprast šo jauno noteikumu? “Pilnīgi katrs gadījums, kāpēc persona nav laicīgi noformējusi eID karti, tiks vērtēts pilnīgi individuāli,” izteicās Puķe!

Klientiem jau laicīgi atgādinām, ka pasi un eID drīkst mainīts arī vēl pirms termiņš ir pilnībā iztecējis. Noteikti aicinām nekavēties un ļoti savlaicīgi apmeklēt jebkuru no mūsu nodaļām, lai varētu atjaunot savus dokumentus. Tas ir ļoti svarīgi, jo nākotnē varētu būt vēl kādi precizējumi saistībā ar dokumentiem.

Jāņem vērā, ka pase būs derīga arī pēc 2023. gada 1.janvarā. Līdz ar to izmaiņas personu apliecinošu dokumentu likumā vēl neietekmēs patreizējās pases derīgumu termiņu un tādejādi pase būs derīga līdz tam datumam, kas pašlaik ir ierakstīta Jūsu dokumentā!